Фотогалерия
Начало|Новини|Участници|Програма|Медиите за срещата
БТАРегистрационна форма | Акредитация за отразяване
 

Интеграцията на Западните Балкани в ЕС обсъдиха в НДК вицепремиерът Пламен Панайотов и участници в първата световна среща на българските медии


София, 23 май 12:33:00 /БТА/
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС са обсъдили вицепремиерът Пламен Панайотов и официалните гости на първата световна среща на българските медии, организирана от БТА, съобщиха от кабинета на заместник министър-председателя.

Форумът беше открит в НДК днес и в него участват като делегати 70 журналисти от чужбина и 200 от България. Те са представители на 60 медии от 24 страни. Официални гости на срещата са регионалният директор на AП за Европа Ал Рипингер, генералният директор на ИТАР-ТАСС Виталий Игнатенко, главният редактор на ЕFE за Югоизточна Европа Хуан Карлос Барена, генералните директори на националните агенции на Сърбия и Черна гора, Македония, Гърция, Турция, Румъния, Албания, Украйна, Армения, Мароко, Алжир и представители на Reuters, DPA, ВВС, AFP.

България не смята, че с петото разширение на ЕС приключва евроинтеграционният процес, напротив ние сме на мнение, че интеграцията на Западните Балкани е от изключително значение, тъй като е ясно,че мирът и стабилността в района означават мир и стабилност за цяла Европа, е заявил вицепремиерът Пламен Панайотов.

Сред обсъдените теми са били и предстоящите през юни парламентарни избори у нас и организацията на провеждането на вота в чужбина.

Гостите са поставили въпроса за изтеглянето на българския контингент от Ирак, за американските бази в България, за петролопровода Бургас - Александруполис и магистралата София - Ниш.