Фотогалерия
Начало|Новини|Участници|Програма|Медиите за срещата
БТАРегистрационна форма | Акредитация за отразяване
 

Да бъде изграден общ уеб портал, обединяващ всички български медии извън България, предлага Павел Калинов от интернет портала www.ide.li, Австралия


София, 23 май 16:45:00 /БТА/
Да бъде изграден общ уеб портал, обединяващ всички български медии извън България, предложи Павел Калинов от интернет портала www.ide.li, Австралия. Той участва в Първата световна среща на българските медии, която днес се откри в НДК.

По думите му използвайки структурата и създадената общност потребители на иде.ли? и техническата компетентност и ресурси на НетИнфо, може да бъде създаден "много медиен" център. В него всяка българска медия може да получи платформа за публикуване, чрез която да създаде свой собствен сайт - със собствен дизайн и адрес - като в същото време участва и в общия портал. Така информацията ще достига до силно профилирана аудитория, ще има географско таргетиране, може да бъде пусната реклама в много медии едновременно, смята Калинов.

Според създателя на австралийския сайт ситуацията в българското уеб пространство в момента е хаотична. Липсва център, обединение или групиране на информация на едно място. Няма силни медии за българите в чужбина - повечето медии или поддържат сайтовете си като нещо вторично, "между другото", или изобщо нямат сайтове, е мнението на Калинов. Според него онлайн обществата са разхвърляни и до едно са "самодейни", създадени за хоби от хора, които се занимават с това в свободното си време. В същото време няма официални източници на информация, поради неорганизираността на държавата откъм информационна политика и уеб присъствие, смята той.

Иде.ли? е основан през август 2001 г. Основната му цел е да бъде портал, обединяващ информация от и за българите извън България.